Info

Heb jij last van je (zang)stem, keel, ademhaling, kan jij hulp gebruiken bij je uitspraak of wil jij een manuele facilitatie van de larynx? Lees hier alles over hoe wij bij Vocal Balance te werk gaan.

Intake en stemonderzoek

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en bespreken we de klachten. Ook zal er een onderzoek plaatsvinden waarin de stem beoordeeld wordt en de spierspanning in de nek, hals en rondom het strottenhoofd in kaart wordt gebracht. Op basis van al deze gegevens maken we een behandelplan.

Behandeling

Tijdens de behandelingen gaan we aan de slag om de klachten te verminderen en de stem te trainen. Denk hierbij aan het ontspannen van de spieren in de nek, hals en rondom het strottenhoofd, stem-/zangoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefeningen voor de uitspraak en het toepassen ervan in de praktijk.

Verwijzing of Directe Toegankelijkheid Logopedie

Als u door de huisarts of KNO-arts bent doorverwezen naar de logopedie krijgt u een verwijsbrief mee voor de logopedist. Bij de meeste zorgverzekeraars kunt u ook via Directe Toegankelijkheid Logopedie bij Vocal Balance terecht. Kijk hiervoor in de polis van de zorgverzekering.

Vergoeding en tarieven

Logopedie zit in de basisverzekering. Vocal Balance heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat de logopedie geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Hoeveel u vergoed krijgt ligt aan de zorgverzekeraar en het soort polis dat u heeft.

  • Retitutiepolis: bij een zuivere restitutiepolis krijgt u 100% vergoed.
  • Naturapolis: bij een naturapolis krijgt u 50-85% vergoed.

De kosten van de logopedie gaan in beide gevallen eerst van het eigen risico af. Het wettelijke eigen risico in 2021 is €385,-.

  Tarieven
Intake en stemonderzoek (60 min.) €85,-
Behandeling (30 min.) €42,50
Behandeling (60 min.) €85,-
Losse behandeling Manuele Facilitatie van de larynx €42,50